Pizza met pompoen, burrata, balsamico-uitjes en tijm

Artikel 6 van 9

Pizza met pompoen, burrata, balsamico-uitjes en tijm 

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de pizza

  • 2 pizzabollen (of 2 x pizza basis
  • 2 x het smalle stuk van een (fles)pompoen, geschild en in dunne plakjes gesneden. 
  • 4 eetlepels crème fraîche (hier hoef je niet zuinig mee te zijn)
  • 1 bol burrata, in stukjes of je kunt hier zelf stukjes van af trekken. 
  • 4 takjes tijm
  • 40 gram geroosterde pijnboompitjes
  • Zwarte peper 

Voor de balsamico-uitjes 

  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 500 gram rode uitjes, in ringen
  • 80 ml balsamicoazijn 
  • snufje suiker 
  • Zout & peper naar smaak 
     

 

Bereiding

1. Eerst is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op 250°. Mocht je trotse eigenaar zijn van een van onze pizzaovens voor thuis, dan heb je het voorverwarmen niet eens nodig! 

2. Vervolgens is het belangrijk om de balsamico-uitjes voor te bereiden! Daarvoor doe je alle ingedienten in een koekenpan, roeren en een half uurtje laten inkoken totdat de uienringen helemaal zacht zijn. Je kunt even proeven of het op smaak is en anders nog even extra peper en zout toevoegen.

3. Rol het pizzadeeg uit en besmeer de bodem met de crème fraîche. Verdeel de plakjes pompoen en de blaadjes tijm over de pizza. Nu kan je de basis alvast voor een goede 8 tot 10 minuten bakken. Of totdat de randen van de pizza knapperig en bruin zijn, bij de G3 Ferrari Delizia hoeft je basis maar kort in de pizzaoven! 

4. Verdeel je zachte balsamico-uitjes en burrata stukjes over de pizza. Als finishing touch kun je de geroosterde pijnboompitjes over de pizza strooien. 

Om de pizza af te werken, kun je een paar druppels van je favoriete olijfolie, truffelolie of chiliolie toevoegen. 

 

 

Recept & foto credits Culy

© 2019 - 2024 Pizzaoven Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel