Pizza Pollo met herfstgroentes

Artikel 9 van 9

Pizza Pollo met verschillende herfstgroentes 

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 2 pizzabollen of pizzabodems 
  • Borstfilet van een braadkip (liefst van een slagerij) 
  • 500 gr witloof
  • 200 gr boschampignons
  • 1 teentje knoflook 
  • 90 gr geitenkaas
  • 1 el hazelnoten 
  • 1,5 el olijfolie 
  • 0,5 el gedroogde tijm 
  • Zwarte peper & zout 
     

 

Bereiding

1. Eerst is het belangrijk om het een en ander voor te bereiden voor deze pizza. Verwijder de harde kern uit de witloof en snipper deze fijn. Snijd de boschampignon in reepjes en hak de knoflookteen fijn. 


2. Verwarm de oven voor op 225°


3. Kruid de kipfilet aan beide kanten met zwarte peper en zout. Wees hier vooral niet té zuinig mee! Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kipfilet voor zo’n 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Let wel erop om deze af en toe even om te draaien.


4. Verhit in de tussentijd 1 el olijfolie in een andere pan en bak de gesnipperde witloof voor 3 minuten op hoog vuur. Hierna kun je de boschampignons, de fijngehakte knoflook en de tijm toevoegen. Met peper en zout kun je het op smaak brengen en nog 3 minuten extra bakken op hoog vuur 

5. Snij de geitenkaas in schijfjes en hak de hazelnoten fijn. 


6. Verdeel de witloof en champignons over de pizzabodem. Snij vervolgens de kipfilet in kleine reepjes en lef deze, samen met de schijfjes geitenkaas, op de groenten en bestrooi met de hazelnoten. 

7. Je pizza kan nu de oven in voor 12 tot 15 minuten. 
Mocht je dit proces de volgende x een stuk sneller laten gaan, check dan onze kleine pizzaovens!

 

 

Recept & Foto credits: Colruyt

© 2019 - 2024 Pizzaoven Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel