Pizza vijgen met ham en noten

Artikel 8 van 9

Pizza vijgen met ham en noten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 x pizzabollen of pizzabodem
  • 200 gr mascarpone 
  • 1 teentje knoflook 
  • 150 gr Serrano ham 
  • Handje pecannoten
  • 2 takjes verse rozemarijn 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 100 gr verse geitenkaas 
  • 4 verse vijgen 
  • Zout en peper naar smaak 
     

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220°

2. Meng de mascarpone met de olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Dit kun je op smaak maken met flink wat zout en zwarte peper. Smeer dit uit over je pizzabodem. 

3. Snijd de vijgen in kwartjes, haal de blaadjes van de tijm af, verbrokkel de pecannoten én de geitenkaas. Dit kun je nu allemaal verdelen over de pizzabodem en de pizza is klaar om de oven in te gaan! 

4. De pizza kun je voor 12 minuten in de oven bakken. Hierna voeg je de serrano ham toe en dan nog eens voor 3 minuutjes in de oven. 
Heb je trek en wil je dat dit proces een stuk sneller gaat de volgende keer? Check dan onze kleine pizzaovens.

 

 

Recept & foto credits: My Happy Kitchen

© 2019 - 2024 Pizzaoven Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel